Vitaliteit op de werkvloer, een win/win situatie!

BEDRIJVEN & ORGANISATIES

Ga eens op de loop met je organisatie...

Speciale pakketten Kindful Run, Runningtherapie, Brisk Walking en 100-dagen Sportrusten op maat voor bedrijven & organisaties vanaf 2 medewerkers. Of een eenmalige clinic vanaf 90 minuten. Neem contact op met Mindful2.nl, partner van Sportrusten.nl, voor een vrijblijvende oriëntatie met presentatie op jouw locatie over alle mogelijkheden:


Werknemers klaren klussen weer met een glimlach...

 

Minder ziekteverzuim en fitte werknemers (ook om 16:00 uur)

Je hebt een mooi bedrijf en goede medewerkers. Er zijn genoeg uitdagende opdrachten om voldoening uit het werk te halen en dat wordt gewaardeerd door de mensen die voor je werken. Maar er gaat wat mis op de werkvloer. De gevolgen van zittend stressen worden zichtbaar...


'Mijn werknemers zijn na een ochtend werken minder scherp. Bij de koffieautomaat zijn ze jachtig en steeds vaker prikkelbaar als er een deadline in de lucht hangt en de klus geklaard moet zijn. Ze hebben moeite om met focus één taak te doen. De lunch wordt overgeslagen en steeds meer van mijn mensen hebben last van ‘welvaartsziekten’: hoge bloeddruk, overgewicht, slapeloosheid of hartkloppingen. Ik heb zelfs werknemers met een burn-out thuis zitten'.

 

Dat kan beter, met preventieve hulp van Mindful2.nl!


Het kan ook anders: jouw werknemers halen de deadlines en klaren de klussen met een glimlach: minder stress, minder klachten en méér energie. De productiviteit gaat omhoog (en dus de omzet), maar je werknemers hebber er lol in en halen er voldoening uit. Je hebt de bedrijfsarts veel minder nodig, weg met reïntegratieprojecten en problemen van vervanging van je goede (maar zieke) werknemer.

Jouw werknemers:
* Maken grapjes bij de koffieautomaat

* Zijn een TEAM
* Zijn fit
* Zijn energiek en productief, ook na de lunchpauze
* Raken wat kilo’s kwijt
* Concentreren zich beter op een taak
* Zijn niet meer ziek


Het mes snijdt aan twee kanten: minder zieken en een hogere omzet.
En het mooiste: ze hebben er weer lol in!

 

Het is niet zo moeilijk

Als zittend stressen de norm is (met alle gevolgen), dan is de oplossing simpel: meer bewegen en vaker ontspannen. En jij kan je hele bedrijf meekrijgen. Met een beetje hulp van een expert op het gebied van bewegen en ontspannen. Kijk maar. Het filmpje duurt nog geen 3 minuten en na het kijken denk je: ‘Verrek zo zit het’...

Met Minful2.nl haal je expertise in huis

Hard werken is natuurlijk goed. En stress is geen enkel probleem. Het is alleen funest als je nooit meer kunt ontspannen. Op het werk niet, thuis niet en in je slaap niet. 

Mindful2.nl helpt jou, je bedrijf en je werknemer:

* Met motivatie om te gaan bewegen
* Met advies over ontspannen
* Met advies over slim sporten
* Met het beantwoorden van vragen
* Met het behalen van hun einddoel
* Met een grapje

Mindful2.nl heeft speciale pakketten Kindful Run, Runningtherapie, Brisk Walking of 100-dagen Sportrusten op maat voor bedrijven & organisaties (vanaf 2 medewerkers). Of clinics vanaf 60 minuten, ook ideaal als break in een bedrijfsdag of bedrijfsuitje. Bijna alles is mogelijk.

Neem nú contact op met Mindful2.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvende oriëntatie inclusief presentatie op locatie over een diversiteit aan mogelijkheden voor jouw bedrijf!


Hé baas, zit er al beweging in je kerstpakket?

Upgrade nu al het kerstpakket 2018 voor je werknemers: stop er een flinke strip beweging in en oogst fitte, energieke en vrolijke werknemers. Het lijkt nog erg ver weg maar goed plannen is vooruit zien...


Steeds meer werkgevers pakken stress op de werkvloer aan

Aantal werkgevers met anti-werkstressbeleid stijgt van 69 procent in 2014 naar 77 procent in 2016. Dat zijn de meest recente cijfers,

Het aantal werkgevers dat beleid heeft om werkstress aan te pakken, neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van TNO. Tegelijkertijd zijn ook de kosten en de duur van het verzuim door werkstress gestegen. In totaal hebben werknemers in 2016 ruim 7 miljoen dagen verzuimd wegens werkstress. De daarmee gemoeide verzuimkosten voor werkgevers liggen rond de 2 miljard euro.

Het gemiddeld aantal verzuimdagen door werkstress lag in 2007 nog op 24 dagen per uitgevallen werknemer. In 2016 steeg dit naar 30 dagen. Vandaag start de vierde Week van de Werkstress om aandacht te vragen voor werkstress. Één op de zeven werknemers heeft last van burn-outklachten en 44 procent van de werknemers geeft aan dat maatregelen tegen werkstress nodig zijn. Door in een vroeg stadium werkstress bespreekbaar te maken en samen naar oplossingen te kijken, kan uitval worden voorkomen.
Mindful2.nl is één van de organisaties die middels diverse 'beweegprogramma's' stress op de werkvloer aanpakt. Gerard Pijnenburg van Mindful2.nl: "Sommige werkgevers zien op tegen het prijskaartje dat aan een stressbestrijdingsprogramma hangt, met name de kleinere ondernemingen met enkele werknemers. Ik adviseer om de accountant eens door te laten rekenen wat de verzuimkosten wegens werkstress per werknemer op jaarbasis zijn. Dan zal blijken dat een goed bewegingsprogramma, behalve gezondheidswinst, ook 'klinkende munt' zal opleveren omdat de verzuimkosten significant worden teruggedrongen."

Bedrijven die jou voorgingen met ondersteuning van Sportrusten: