· 

Op weg naar de Marathon des Sables

BLOG #005 MDS...

In mijn vorige blog beloofde ik meer te vertellen over mijn warenonderzoek naar de Forestia self heating maaltijden. Dat laat nog even op zich wachten want er zijn eergisteren twee van de vijf bestelde maaltijden afgeleverd. En die moet ik nog uitpakken... Ik kom er op terug, inclusief een filmpje!

Ik wil nog wel even wat kwijt over mijn bezoekje afgelopen maandag 27 augustus aan de winkel van MudSweatTrails (MST)…
Ik heb mij daar toch laten verleiden tot de aankoop van een nieuw paar trailschoenen, de Altra King MT 1.5. 

Ik heb mijn idee dat ik tijdens de Marathon des Sables goed uit de voeten zou kunnen met mijn één van mijn drie paar Merrell's Trail Glove 4 met pijn in het hart moeten laten varen. Tom Maessen van MST, liep zelf de MdS in 2014, wist mij te vertellen dat er een gerede kans is in lange duindoorns te trappen of op de scherpe kanten van rotsachtige stenen. En om nu na 1 dag op te moeten geven omdat een voet gespiest is..., nee!

Dus ben ik gevallen voor de Altra King MT 1.5: net als de Merrell een minimalistische schoen maar met dit verschil dat er een 'rockplate' in de Vibramzool verwerkt is waardoor een betere bescherming tegen extern geweld van duindoorns en scherpe stenen. Verder zitten ze net zo lekker als mijn Merrell's, ik heb het ter plaatse uitgeprobeerd op de indoor trailbaan bij MST in Zoetermeer. De Altra heeft behalve veters ook nog een klittenband strap ter hoogte van de wreef welke je snel en doeltreffend kunt aantrekken bij afdalingen en weer losser kunt zetten op vlakke stukken of op beklimmingen. Verder, net als mijn Merrell's, een brede voorvoet waardoor m'n tenen lekker de ruimte hebben en ook een zero drop (geen verhoging van de hak ten opzichte van de voorvoet van de schoen) dus ook een prima 'barefoot' gevoel.

Eergisteren, woensdag 29 augustus heb ik mijn Altra's voor het eerst serieus getest tijdens de Rozendaalse veldloop. Dankzij een foutje van de organisatie in de routebegeleiding kon ik ze op deze trail 15,6K uitproberen in plaats van de geplande 12,3K. Ik ben meteen vrienden geworden met Altra, ze zitten heerlijk en het contact met de ondergrond is subliem...