· 

Op weg naar de Marathon des Sables

BLOG #003 MdS…
Af en toe denk ik: "Ik zie door de zandkorrels de woestijnheuvels niet meer!" Vrij vertaald naar 'door de bomen het bos niet meer zien'. Het is geen negatief gevoel maar juist een uitdagend gevoel: ik bedoel hiermee dat ik zoveel heb te ontdekken en uit te zoeken in mijn lange aanloop naar ultramarathon van zes etappes dat ik haast niet kan kiezen waar ik moet beginnen.

Nou ja, mijn backpack is 'in the house' (zie mijn blog #002) dus ik ga maar eens beginnen met het inventariseren wat daar allemaal in moet en kan. Want ik moet nagenoeg alles-maar-dan-ook-alles zelf meenemen! Alleen water wordt door de organisatie verstrekt en ze zorgen dat er na iedere 'stage' (etappe) bivaktenten staan...
De organisatie heeft strikte regels voor wat je in ieder geval, op straffe van penalty's (tijdstraffen) of zelfs diskwalificatie, bij je moet hebben om aan de start te mogen verschijnen:

Veruit het belangrijkste is natuurlijk je voeding: de organisatie schrijft voor dat je aan de start verschijnt met minimaal 14000 Kcal aan voedingsmiddelen (7 dagen x 2000 Kcal). Ik ga dus 7 pakketten maken die daar aan voldoen. Wat er allemaal in komt moet ik ook nog uit gaan zoeken: ik kom er langzaam achter dat de door mij gekozen voorbereidingstijd van 20 maanden geen overbodige luxe is...

Wat verder verplicht is:
01: Rugzak (Hoe raad je het...)
02: Slaapzak
03: Hoofdlamp met baterijen + extra set (reserve)batterijen
04: 10 veiligheidsspelden
05: Los kompas (dus niet op device zoals mobiel)
06: Aansteker
07: Fluitje (alarm)
08: Mes met metalen blad
09: Desinfectans
10: Anti-gif pompje (slangengif uitzuigen etc.)
11: Spiegeltje (om signalen af te geven in noodsituaties)
12: Aluminium reddingsfolie
13: 1 tube zonnebrand
14: 200 euro aan contanten
15: Paspoort
16: Originele medische verklaringen (AOI norm) van (huis)arts
17: Origineel ECG met ritmestrook tijdens rust en tijdens inspanning

Dit is zo'n beetje het "Ik ga op reis en neem mee..." verhaal voor wat betreft de inhoud van mijn backpack. Het wordt de kunst van het wegstrepen want de rugzak moet minimaal 6,5K, en maximaal 15K wegen. Ik wil 'm natuurlijk het liefst zo licht mogelijk hebben. Dat wordt in ieder geval regelmatig trainen mét rugzak gevuld met 10 kg. aardappelen :-)