· 

Op weg naar de Marathon des Sables

BLOG + VLOG #002 MdS…
Mijn Ultrabag van 20L is binnen! Vorige week heb ik 'm besteld in de UK en vandaag netjes aan de deur afgeleverd. Dit wordt één van de belangrijke materiële onderdelen van mijn project Marathon des Sables in 2020: hierin moet ik alles, maar dan ook alles, meenemen op mijn looptocht door de woestijn in Zuid-Marokko, 6 dagen lang, ruim 250K ver!

Deze
nieuwste uitvoering van de WAA Ultrabag 20L rugzak is naar zeggen een verbeterd en versterkt model, met name t.o.v. de borstriem en waterflesdragers. De Ultrabag 2018 is ontworpen door experts op het gebied van ultra-races en moet voldoen aan de hoge verwachtingen die ik als 'veeleisende' (hard) loper en deelnemer aan deze ultramarathon stel.

Mijn eisen in grote lijnen: l
icht, duurzaam en functioneel! 100% instelbaar aan mijn lengte en afmetingen. Ik wil een rugzak die in de praktijk is getest en goed is bevonden.

Na minutieus speurwerk op internet, waarbij ik vooral heb gezocht naar ervaringen van langeafstandlopers, is mijn keus vooralsnog op deze 'Ultrabag' gevallen.

Of dit uiteindelijk een goede keuze is zal de toekomst uitwijzen: ik heb de rugzak met opzet al vroeg in mijn voorbereidingstraject aangeschaft om er mee te kunnen trainen en er door-en-door mee vertrouwd te raken. Ik moet 'straks' blindelings alle ritsen en vakjes kunnen vinden om zonder zoeken alles wat ik mee moet nemen terug te vinden.

Ik hou je op de hoogte!