Kamfer Spiritus Sanctus Glycerinus #5

"Kamferspiritus is een oplossing van alcohol met 10% kamfer"...

Kijk, als ergens alcohol in zit dan is mijn interesse gewekt, daar kan ik niets aan doen want genetisch bepaalt! En als vervolgens uit overlevering blijkt dat het een probaat middel is tegen blaren en de huid stevig maakt dan wordt dit een van mijn 'highlights' in de voorbereiding van mijn voeten voor Nijmegen.

Vandaag, dinsdag 23 januari, ben ik begonnen met het dagelijks insmeren van mijn voeten met kamferspiritus. Garantie tegen blaren, zweetvoeten en als resultaat een afgeharde voethuid! Even terzijde: wist je dat kamfer afgetapt wordt van de Kamferboom? Die groeien in China, Taiwan en Japan.

Ik vind kamfer best lekker ruiken. Mijn dochter gaat van de geur over haar nek, (on)gelukkig ruikt mijn lief sinds een stevige verkoudheid niets meer dus dat levert geen problemen op. Wel schijnt het zo te zijn dat kamfer ervoor zorgt dat je minder zin in seks hebt maar gelukkig zitten mijn voeten helemaal onderaan en ga ik niet oraal met kamfer...

We gaan het zien, bij de eerste blaar gedurende mijn halfjaar voorbereiding op de 4x5K van Nijmegen meld ik mij, belooft!