· 

Voeteren, niet foeteren #4

Ik wil niet dat mijn voeten er binnenkort zo uitzien als op het plaatje en moet dus lief voor ze zijn. Want ze gaan wat te voorduren krijgen met al dat voeteren in drie wandeltrainingen per week...

In de komende 26 weken tot aan 17 juli gaan mijn voeten mijn 1.86 meter lange en 80 kg zware lijf over een afstand van 985,5 km verplaatsen! Die 80 kg is op dit moment trouwens nog een dingetje maar dat moet haalbaar zijn als ik naar mijn schema kijk.

Aan die 985,5K kom ik met twee wekelijkse trainingen van anderhalf uur per training + nog eens één afstandstraining per week. Die afstandstrainingen lopen op van 5K in de eerste week tot tweemaal 50K in een van de laatste weken. En dan komen er tijdens de Vierdaagse nog eens 4x50K bij, OMG! Maar laat ik niet gaan foeteren, ik doe het mijzelf weer aan! Hoezo komt wijsheid met de jaren? Dan ga ik wel héél oud worden...

Mocht ik op 20 juli over de finish komen, het is tenslotte 'de dood of de Gladiolen' dan heb ik een wandelspoor van 1185,5 kilometer (ja, ik schrijf 'km' maar een keer voluit) achtergelaten. De eerste 6K aan trainingskilometers zitten erop, deze week nog een afstandstraining van 5K: nog 1174,5K te gaan tot en met 20 juli.

Ik weet het zeker: ik ga héél lief zijn voor mijn voeten en op zoek naar de beste schoenen en de fijnste sokken en ga het wereldwijde web afstruinen op zoek naar de beste tips en tricks om mijn twee voeten te vertroetelen. Vooralsnog houd ik ze nog even voor de gek door te verzwijgen wat er op stapel staat: wat niet weet wat niet deert.