· 

Ik heb een startbewijs!!! #2

07:01 uur. Het is maandagmorgen 15 januari. Vandaag begint de waanzin, míjn waanzin: de voorbereidingsperiode voor de Vierdaagse van Nijmegen 2018!

 

Alles staat klaar voor het bemachtigen van een startbewijs voor de Vierdaagse van Nijmegen 2018. De website van Via Vierdaagse staat op het scherm: om exact 08:00 uur zal de button verschijnen waarmee maximaal 1500 mensen zich kunnen inschrijven. Vol = vol, ook bij Via Vierdaagse!

 

Via Vierdaagse is hét voorbereidingsprogramma voor de Nijmeegse Vierdaagse. Het is alleen voor debutanten zoals ik. Je kunt dan onder professionele begeleiding trainen voor deelname. Nou, dat trainen ga ik lekker helemaal zelf doen, het gaat mij om het startbewijs. Want door 219 euro neer te tellen voor dit programma van Via Vierdaagse ben je verzekerd van een startbewijs en dus deelname!

 

Ik lijk wel zot, 219 euro neertellen om straks in juli jezelf uit te putten en te pijnigen door vier dagen lang 50 (VIJFTIG!) kilometer per dag te gaan lopen met 46.999 andere strompelende stumpers. Is de masochist in mij wakker geworden? Wat is dat toch, wat drijft mij? Ik ga er achter komen, gewoon door het aan te gaan...

 

07:18. Nog 42 minuten voor ik de button op de website van Via Vierdaagse mag pushen. Mijn bankpas en de Raboscanner liggen klaar. Ik brand twee kaarsen en schenk mijn tweede kop dampende koffie in en staar naar mijn voeten: hoe zullen die er straks wel niet uit zien... Blauwe nagels, ontelbare hele- en ook kapot geprikte blaren, bloedende drukplekken. Heerlijk lijkt me het: meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen.

 

08:00. Het duurde 38 minuten voordat het mij lukte om er doorheen te komen maar: Y E S! We gaan beginnen...