Vijf, tien, halve, hele...

Hardlopen met het 100-dagen Sportrustenprogramma


Echt, het kan!

De marathon volbrengen met 14 kilometer als langste trainingsloop? Het kan volgens 'De Marathon Revolutie', een controversieel boek van Koen de Jong en Stans van der Poel. Koen de Jong is ook de bedenker van 100-dagen Sportrusten, de trainings-methode zoals beschreven in het boek. Verslaggever Iwan Tol nam in de marathon van Rotterdam de proef op de som en publiceerde een artikel van twee pagina's in de Volkskrant.

Lees het artikel hier!


Meer plezier en ontspanning met minder trainingskilometers:
15 km als langste training voor een 10 km wedstrijd
* 10 km als langste training voor een Halve Marathon (21,1 km)

* 14 km als langste training voor een Marathon (42,2 km)


Kies uit de 100-dagen  Sportrustenpakketten bij Mindful2.nl:Slecht én goed nieuws

Het slechte nieuws is: zitten is het nieuwe roken

Zitten is het 'nieuwe roken'..., of vind je dat ik overdrijf? Oké, misschien een boute uitspraak maar een passieve leefstijl is de grootste bedreiging van jouw gezondheid, grootste oorzaak dat je ziek wordt en de grootste oorzaak dat jij eerder dood gaat dan nodig is. In Nederland gaan jaarlijks 8000 mensen te vroeg dood aan het zittend leefstijlsyndroom. Met dure woorden heet dit het 'Sedentary Death Syndrome' (SDeS). Dat aantal stijgt jaarlijks.

Het goede nieuws is: jíj kunt daar zelf iets aan kunt doen

Het medicijn tegen passief leven is niet op recept verkrijgbaar bij de apotheek of te koop bij de drogist: het zit namelijk niet in een pilletje, poedertje of medicinaal drankje al zou de farmaceutische industrie dat maar wat graag uitvinden. Dat jij er ongewild een passieve leefstijl op na gaat houden is zo eenvoudig te voorkomen... Door dagelijks 10 tot 20 minuten te bewegen en 3 x per week te sporten. Ik weet zeker waar jij voor wil kiezen...

Makkelijker gezegd dan gedaan...

Klopt: makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb dit zelf al meerdere malen aan den lijve ondervonden en ben dan ook niet 'roomser dan de paus'. Excuses had ik voor mijzelf snel gevonden. Eigenlijk zijn het trutsmoezen: druk, moe, koud, te laat, te vroeg, mijn gezin...
Hoogste tijd om de smoezen te verslaan! Zoek een stok achter de deur om je op weg te helpen. En ik heb een mooi middel als 'stok' gevonden: het 100-dagen Sportrustenprogramma van Sportrusten.nl voor hardlopers onder begeleiding van Mindful2.nl (Goud)! Heel geschikt voor jou, of je nu begint of al loopervaring hebt.

Ben ik 'geschikt' voor het 100-dagen Sportrustenpakket van Mindful2.nl?

In principe kan iedereen die gezond is trainen met het 100-dagen Sportrustenpakket voor afstanden tussen de 5 km en de marathon (42,2 km), of je nu weinig of veel loopervaring hebt! Je krijgt een individueel trainingsschema dat is samengesteld op basis van een aantal parameters die je van tevoren op geeft.

Grofweg kun je als vuistregel nemen dat je in staat moet zijn om:
1. 10 km binnen de 65 minuten te lopen en
2. dat je niet zwaarder bent dan (lengte in cm. -100 + 10%) x 1 kg.= x kg.
Voorbeeld: ben je 1.75 meter lang dan is het beter niet zwaarder dan 175-100=75 + 7,5 (10%)=82,5 kg. te wegen. Voldoe je niet aan 1 en/of 2 dan is een doelgerichte training om aan deze criteria te voldoen aanbevolen. Ook hierin biedt Mindful2.nl diverse mogelijkheden: mail gp@mindful2.nl

Win ook de hoofdprijs: wordt gezond, fit en energiek met 100-dagen Sportrusten Goud

Wat is het 100-dagen Sportrusten Goud onder begeleiding van Mindful2.nl?
Sportrusten combineert slim hardlopen met rustig ademhalen. Het resultaat: je boekt betere sportprestaties, hebt meer energie, kunt je beter concentreren en voelt je meer ontspannen.  En het leuke van 100-dagen Sportrusten Goud is: we werken als groep toe naar één of meer officieel georganiseerde loopevenementen! Dat kan een 10-, 15-, 21,1- of 42,2 kilometer afstand zijn. In Nederland zijn zoveel loopevenementen dat er op één dag, zeker in het weekend, meerdere mogelijkheden zijn. 

Voor de wekelijkse 100-dagen Sportrusten Goud-training kun je terecht op woensdagmorgen om 08.00 uur, zaterdagmiddag om 12.00 uur of zondagmorgen om 09.00 vanaf het Theehuis in het Horsterpark te Duiven.

Het Sportrustenprogramma Goud onder begeleiding van Mindful2.nl bestaat uit vijf principes:
1. Dagelijks doe je gedurende tien minuten een ademhalingsoefening. 2. Je start je looptraining met een ademhalingsoefening. 3. Je loopt drie maal per week hard waarvan 1x per week onder begeleiding in een groep van Mindful2.nl. 4. Eén maal per week ga je ‘vogels kijken’ (=rustig lopen). 5. Een maal per drie weken loop je intensiever of langer.

Waarom 100 dagen? 
Onderzoek leert dat als je bepaald gedrag gedurende drie maanden volhoudt, er gewenning optreedt. Zo wordt het een gewoonte. Als je na het 100 dagen-plan zou stoppen met sporten en een paar weken helemaal niets doet, dan voel je op een gegeven moment vanzelf weer behoefte om te sporten. Daarom raad ik je aan om het programma gedurende honderd dagen vol te houden. Daarna heb je Mindful2.nl niet meer nodig als stok achter de deur. Na ongeveer een jaar zit de behoefte om te sporten, net als eten en slapen, helemaal in je systeem.

Wat zit er allemaal in die doos?
In het 'Alles-in-1-Sportrustenpakket' zitten 2 boeken ('Ik, hardloper' en 'Verademing'), een kalender, een stickervel en een programma voor 100 dagen. Je bent gedurende het hele traject 'online connected'. Zo heb je de kennis bij de hand en krijg je gedurende 100 dagen tips en trucs. Daarnaast maken we een persoonlijk hardloopschema, met jouw omslagpunt en doel als uitgangspunt. De 'winkelwaarde' van het basispakket 100-dagen Sportrustenpakket voor hardlopers is €97,-- maar bij deelname aan het traject Goud onder begeleiding van Mindful2.nl zit het pakket bij de prijs inbegrepen.

Mogelijkheden genoeg, volg de belangrijkste trend voor je gezondheid van 2017: ont-stressen en ontspannen met de focus op ademhaling en bewegen...


Kies uit de drie Sportrustenpakketten van Mindful2.nl: